Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

04.01.2024   Administrator   Категорія: Закупівлі

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від  11.10.2016р. №710 «Про ефективне використання державних коштів».

Назва предмету закупівлі: Код ДК 021-2015 (CPV): 55510000-8  Послуги їдалень (Послуги з організації харчування учнів пільгових категорій)

Ідентифікатор закупівлі:  UA-2024-01-02-001210-a

Відкриті торги з особливостями

Обсяги закупівлі: 1 послуга

Строк поставки товару: 31 грудня 2024 року

Місце поставки: 46022, Україна, м. Тернопіль, вул. Лесі Українки, 12-а

Очікувана вартість предмета закупівлі:     418600 грн з ПДВ

При визначенні очікуваної вартості закупівлі враховувалась інформація щодо кількості днів навчання у 2024році та вартості порції гарячого харчування (обіду)  50 грн.-  відповідно до рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 27.12.2023 № 1803 «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2024 році»

 

Послуга

Кількість учнів пільгових категорій

Орієнтована кількість днів

харчування

Кількість порцій

Порція гарячого харчування учнів пільгових категорій (обід)

52

161

8372

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Відповідно до рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 27.12.2023 № 1803 «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2024 році» планується організувати харчування для учнів 1-4 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування.

 Харчування здобувачів освіти/дітей повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до статево-вікових особливостей.

Готові страви повинні бути належної якості та відповідати встановленим Державним санітарним правилам і нормам. Харчування здійснюється за нормами, передбаченими  Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р № 305«Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Наказу МОЗ  № 2205 від 25.09.2020р. «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти»,  ДСТУ, вимогам ХАССП для школи та іншим актам чинного законодавства, Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України       № 116 від 02.02.2011 року (із змінами), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р.   № 771/97-ВР, Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002р. № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».

       Організація харчування здійснюється безпосередньо в приміщенні навчального закладу, підвіз готових страв і їх розігрівання не дозволяється.

Учасник має врахувати та суворо дотримуватися графіку харчування здобувачів освіти/дітей визначеного керівником закладу освіти.

Під час приготування їжі необхідно дотримуватись Санітарних правил, технологічного режиму виробництва продукції, також не можна допустити погіршення споживчих властивостей та якості страв (виробів).

З метою здійснення контролю за якістю харчування Учасник зобов’язаний створити умови для безперешкодного доступу відповідальних посадових осіб замовника до процесу приготування їжі.

Важливо врахувати, що кількість учнів може змінюватись відповідно до їх фактичного відвідування навчального закладу.