Подорож в минуле. Місто Львів

Категорія: Новини

28 жовтня 2017р. наш 4-В здійснив мандрівку до міста Львова. Ця подорож подарувала нам багато вражень. Ми мали змогу доторкнутися до сивої давнини, відчути подих століть, побачити небачене... Місто було засноване королем Данилом у середині ХІІІ ст. і назване на честь сина Лева. Старовинні вулички розповідали нам про історичні події. Будинки, церкви, костели,пам'ятники, музеї, бруківка, мури... Неймовірні емоції ми пережили, відвідуючи підземелля Домініканського монастиря, костелу Єзуїтів, Аптеки-музею.

Та поряд із минувшиною вирувало сучасне життя! Львівські майстерня карамелі, кавальня шоколаду, копальня кави... Наші язички насолодились смаком львівської чоколяди, а от скуштувати легендарної кави не вдалось(черги неймовірні), хоча її запах добряче полоскотав наші носики. Окремі враження про Національний театр опери та балету імені нашої славетної землячки Соломії Крушельницької!!! Велич, краса, неповторність, вишуканість, блиск, елегантність... Це треба бачити!!! 

Львів'яни недаремно пишаються своїм містом, кажучи ,, таки м люблю Львів, що бракує ми слів". Історичний центр міста занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У Львові надруковано першу в Україні книгу, започатковано першу залізницю, пошту, відкрито перший професійний театр та першу українську школу. Винайдено першу у світі гасову лампу та запущено першу повітряну кулю.

Ми поверталися додому радісні, щасливі, задоволені від того, що мали можливість так чудово провести день разом!!!