Мандруємо Тернопіллям

02.11.2017   Administrator   Категорія: Новини

28 жовтня учні 4-А класу здійснили одноденну мандрівку Тернопіллям.

Екскурсія була жвавою! Перше,що довелось подолати – 3 км підземних ходів (на глибині до 30 м) у печері Кришталевій. Виблискування кристалів гіпсу, казкові природні скульптури на стінах, інтригуючі легенди підземелля, камінь бажань, камінь-«анальгін» - і все це лише невелика частина побаченого нами у с. Кривче, Борщівського р-ну.

Та на цьому екскурсія лише розпочалась.  Наступна зупинка – арковий залізничний міст на Теребовлянщині. Побудований із місцевого каменю без використання будівельної техніки, він вражає своєю масштабністю та архітектурною міцністю. Для любителів фільмів про Гаррі Поттера – рекомендуємо. Адже саме завдяки схожості із віадуком, що є у шотландському селі Гленфіннан, ми змогли уявити себе головними героями, які  їдуть у Хогвартс.​ 

Далі – Теребовлянський замок,  його історія та розповіді про Князя Василька. Мальовничі руїни колись неприступної твердині повернули нас в ХІ століття, епоху заснування одного з найстаріших міст України – Теребовлі.

У  Микулинцях ми відвідали Троїцький костел – культову споруду, справжнє барокове диво, що  збереглось до наших днів практично без змін.
Завершальна зупинка - руїни Микулинецького замку, історії його мешканців.

Незабутні враження та неймовірні емоції подарувала нам ця екскурсія! Мандруйте Тернопіллям!